söndag 28 juni 2009

Uteliv...



Just nu är det uteliv som gäller...att verkligen ta vara på solen och värmen och den härliga sommaren. På altanen ägnas mycket tid, både att njuta och att "piffa".
Mitt senaste inköp är detta bord. Tyckte att det hade lagom storlek och samtidigt var praktiskt med två hyllplan, när jag hittade det i "Antikkiosken" i Mörlunda. Jag såg inget pris på det, så jag frågade mannen i affären. "Jag hade egentligen inte tänkt att sälja det för jag tycker att det är i lite dåligt skick, men du skulle väl kunna få det för 100 kr". Ja, visst sa jag=). Nu står det på altanen tillsammans med vackra Mårbackor.
Jag ser fram emot min semester nu. Vet inte om jag kan stå ut 2 veckor till innan det är dags.... Jodå det ska nog gå bra. Det som är planerat är Öland och sen får vi se.
Det blev lite dåligt med bilder i detta inlägg. Batteriet i kameran tog slut. Jag återkommer nån annan dag i veckan=)
Hoppas ni alla får en bra vecka!
Kram Clara

måndag 15 juni 2009

Sjuk...



Ovanligt med ett inlägg från mig så här mitt på dagen. Anledningen är att jag är hemma och är sjuk..feber och förkyld. Inget roligt. Det är u inte direkt så man orkar göra något. Hela dagen har därför ägnats åt datorn. Letat en massa inspirationsbilder till vårt kommande hem.



Igår gjorde jag iordning runt grillen. Vilken skillnad det blir när man använder lite plattor och grus. Som ni ser är det lite rosa tema här. Måste ta och ordna något bord med - både för att det är fint och att det är praktiskt med ev avlastningsyta.





Var i Fagerhults antik/loppis igår med. Inhandlade denna vevmangel. Har letat efter en sådan ett tag och blev verkligen glad när jag hittade en. Just nu har vi inte direkt någon bra plats för den, men jag planerar ju för framtida tvättstuga. Ser fram emot att börja använda den och få så där perfekta dukar.

Ikväll ska vi för övrigt till vår "tomt" och planera för avlopp och markarbeten. Spännande nu när det börjar komma igång lite på riktigt.
Jag hoppas att jag känner mig piggare imorgon. Det är kris om man är borta förlänge från jobbet, måste i alla fall dit ett par timmar.
Hoppas att ni alla mår bra!

lördag 13 juni 2009

Nyplockade blommor

Jag har varit ute i trädgården och plockat blommor för att smycka bord och hyllor med. Det blir en härlig känsla i rummen med nyplockade blommor. Det passar ju extra bra nu i skolavslutningstider. Igår tog min brors flickvän studenten, så vi firade henne. Det är verkligen en "milstolpe" i livet. Gud va tiden har gått fort sedan man själv tog studenten (5 år sedan).




Smörblommorna plockade jag när jag var på promenad i eftermiddag. Visst är det skönt att ta en promenad i skogen och bara få koppla av och rensa huvudet. Jag borde göra det oftare. Jag har tänkt att jag någpn gång måste börja med att ta en promenad på mornarna innan jobbet. Men jag är visst lite trött när klockan ringer och har inte alls lust att gå upp och ut och gå...sover hellre vidare. Det är nog helt enkelt inget för mig.





De vinröda pionerna är plockade i farfars trädgård. Jag väntar spänt på att mina egna pioner ska slå ut. Visst är det kul att följa vad som händer i landen i trädgården så här års.


Jag kan lova att det var mysigt att sitta och värma sig vid brasan efter att ha stått ute och frusit (tittade när Viktor spelade match igår kväll). Även på sommaren är öppna spisen användbar. Fast jag vet inte om man kan kalla det sommar än. Här är det riktigt trist väder och har varit länge nu tycker jag. Får hoppas på en bättring.

söndag 7 juni 2009

Jag är nöjd...



...jag har lyckats göra ett mosaikbord helt själv=) och jag är väldigt nöjd. Jag slog sönder vita kakelplattor som blev över sedan badrumsrenoveringen och limmade fast dem på en bordsskiva. Nu är bordet placerat vid uteplatsen på framsidan.



Denna skönhet är också placerad vid uteplatsen. Rosor är alltid underbara...och särskilt i en vacker kruka.



Spetsgardiner passar överallt...även ute!
Helgen har gått lika fort som vanligt, men jag tycker ändå att jag har hunnit med en hel del. Igår kväll var jag på examensfest hos min kära vän Elin...alltid lika roligt att ses. Idag har vi kört ved (eller mest Viktor), jag har städat, umgåts med familjen. Igår va jag i antikaffär/loppis i Fagerhult med kusinen. Jag köpte faktiskt inget, men är otroligt sugen på en gammal mangel de hade där. Tänk att få dukarna sådär släta och fina.
Nu ska vi äta grillad korv på altanen (sitter insvepta i varsen filt..är det sommar så är det).
Ha en härlig vecka!