torsdag 28 juli 2011

Barnrum!

Idag tänkte jag visa några bilder från sonens rum. Han är ju bara drygt 1 år, så än så länge får hans mamma bestämma hur det ska se ut i rummet...tur för mig=)!


En gosig nalle i en fin strut! Vitt tyg, spets och namnet Vilhelm broderat på - farmor i familjen har sytt;När jag planerade barnrummet var vimplar ett måste. Med olika blå och gröna tyger från Nyblom & Kollén och från ikea fixade farmor även denna;


Här sover lillen. Vitmålad spjälsäng med ett litet krön på. På två väggar i hans rum sitter denna mörkblå/ljusblå/vita tapet. På ett snöre satte jag fast några bilder med hjälp av klädnypor;
En extra säng/soffa är bra att ha. Kuddar i samma tyger som vimplarna;I födelsedagspresent fick Vilhelm denna gamla skolplansch med harar på. Den fina vita stolen med sitt namn på fick han i doppresent;Bord, gröna stolar och lampa från ikea;
Det var allt för idag, vi ses snart igen!

söndag 24 juli 2011

Skafferiet och lite sylt!

Vad kan gömma sig bakom denna dörr?

Jo, det är förstås vårt skafferi.

Skafferiet är platsbyggt och har många hyllor inuti. Här ryms allt man kan önska sig.


Det är trevligt att förvara i burkar och det är praktiskt med en namnskylt på;Det är roligt att köpa fina gamla burkar. Det finns ju även många nytillverkade burkar som är väldigt trevliga. Man kan liksom aldrig få för många!


Vi har ju byggt vårt hus i gammal stil. Något som man förknippar med gamla hus är ju bland annat ett skafferi, därför var vi säkra på att vi ville ha ett sådant i vårt kök. Men även förstås för att det är praktiskt, det rymmer så väldigt mycket. Vi har dessutom en ventil i väggen, vilket gör att det är lite svalare där inne.

I veckan har vi plockat klarbär...röda, fina och goda!


Utav bären gjorde jag lite sylt. Ska bli gott till julens ostkaka;

onsdag 20 juli 2011

Lakan med spets...

Vita, gamla lakan med spets och monogram på, det är verkligen något jag gillar. Tänk va härligt att få bädda sängen med det. Dock är det lite svårt att hitta ett sådant påslakan till ett dubbeltäcke. Tänk va glad jag blev när jag hittade detta;HM Home hade det här vackra påslakanet med matchande örngott (titta noga så ni ser spetsen=)).


Sovrumstemat fortsätter;
Sänggaveln har kära sambon byggt...jag älskar det "snirkliga" på den, precis min stil! Även sängborden är lite snirkliga, och vitmålade förstås. Jag lyckades faktiskt hitta två ungefär likadana på loppis. Överkastet är från Zara Home.


Kuddar från indiska och EM. Golvlampor från Ellos.

Fondtapeten bakom sängen är från Decor Maisons kollektion Modern classics.


Vi har ryggåstak i vårt sovrum. Det blir en fantastisk rymd av det kan jag lova. Mittemot sängen (där jag står och forograferar) är det massor med fönster, så vi har en underbar utsikt när vi vaknar. Det blir väldigt ljust i sovrummet tidigt på morgonen, men det gör inget, då går det extra lätt att vakna.

tisdag 12 juli 2011

En liten köksinblick!

Jag skrev i mitt förra inlägg att matsalen nog är mitt favoritrum här i huset. Men nu när jag skulle börja berätta om köket för er känner jag nog att även köket är ett favoritrum=). Inte för att jag älskar att laga mat direkt, utan bara att köket är så trivsamt och rymligt.

Köket är väldigt vitt, precis som övriga rum.


Idag visar jag bilder på den delen av köket där vi lagar mat. Stor bänkyta och mycket skåpsinredning är inte dumt att ha. Vi ville att skåpen skulle gå ända upp till taket. Det var lite klurigt eftersom att vi har en takhöjd på 270 cm, men efter lite funderingar så löste vi det på detta sätt;


Vårt kök är från ikea och luckorna heter Lidingö. Handtagen köpte vi separat för att få en mer lantlig känsla. En taklist över skåpen och en golvlist under skåpen tyckte vi även förstärkte den lantliga känslan.
Till höger i bild skymtar ni entréhallen;
Bilder på resten av köket kommer framöver, så håll utkik=)!


Hoppas ni njuter av sommaren!

söndag 10 juli 2011

Morgonens kaffe...

...avnjuts på verandan i solen, härligt!
Något av det bästa med sommaren är väl ändå att man kan sitta ute och äta & fika. Vi använder vår veranda väldigt mycket för det. Där är det morgon- och förmiddagssol. Om man vill ha lite svalka senare under dagen är det perfekt att sitta här också.


Förstås vill vi ju också ha någon typ av altan/veranda som har eftermiddags-och kvällsol. Vi funderar allt vi kan på hur den ska se ut. Redan när vi ritade huset planerade vi för detta, så i köket finns pardörrar som ska leda ut till den kommande altanen/verandan.I förra inlägget kom en undran om tapeten i tvättstugan. Den är från Decor Maisons kollektion Modern Classics. Jag är supernöjd med den. Inte nog med att den är fin, den är dessutom lätt att torka av, perfekt!

Nu önskar jag er en riktigt härlig söndag.

Vi ska njuta av sommaren och åka och ta oss ett dopp i sjön!

torsdag 7 juli 2011

Matsalen smyckad med nyplockade blommor...

Det är härligt att plocka in blommor från trädgården och sätta i fina vaser. Det har jag gjort idag (dock inte från min egen trädgård, men om ett par år så ska jag nog kunna det).

Dagens bukett fick smycka matsalsbordet.Jag har tänkt att min trädgård ska vara full av rosor. Rosor är så vackra och så doftar de ju gott.Så här ser det ut i vår matsal.

Här är det härligt att sitta och njuta av maten.


Matsalen är verkligen ett av mina favoritrum här i vårt nya hus. Det är så ljust och härligt med alla fönster. Det är dessutom en underbar utsikt över hagarna här intill. I matsalen sitter vi mest och äter & fikar när vi har gäster. Men även när vi vill förgylla vardagen!

söndag 3 juli 2011

Inköp...

Vi har varit på en underbar semester på Öland några dagar. I Borgholm har de en väldigt fin inredningbutik med precis sådana grejer som jag gillar. Förstås var det några fina ting som följde med mig hem.


En tavla, servetter och en kökshandduk;
Kökshandduken är rosa- och vitrandig och servetterna har romantiska blommor i rosa och grönt, utmärkt att duka med.


På tavlan är det bilder på gamla bestick, precis sådana som jag gillar;En tvålpump blev också inhandlad. Den placerade jag i tvättstugan;
Vi har som sagt haft en härlig och avkopplande semester på Öland. Men det är alltid skönt att komma hem igen, det tycker särskilt jag som är en hemma-människa. Jag blir alltid sugen på att greja när jag har varit hemifrån några dagar. Idag fick det bli att placera ut de nya sakerna jag köpt. Jag har även satt in fotografier på sonen i nyinköpta ramar...bild kommer när jag har hängt upp dem i hans rum.


Imorgon är det en speciell och lite konstig dag...jag ska nämligen börja jobba efter 15 månaders mamma-ledighet. Det är blandade känslor, men det ska nog gå bra bara jag har kommit igång. Det som blir den största omställningen är förstås att vara ifrån vår finfina son hela dagarna, men det är ju också en vanesak.


Tack för era fina kommentarer, jag blir så glad att ni tittar in här!