söndag 31 augusti 2014

En gammal skolbänk



Vilhelm är i full gång och slipar skolbänken innan den ska målas.

   Till skolbänken hör en matchande liten stol.


Förvandlingen!

Vilhelm ville gärna ha skolbänken svart och jag kände att det nog skulle kunna passa riktigt bra på hans rum.



Hej!


Förra helgen köpte vi en gammal skolbänk på en nätauktion. Ibland kan man ha riktig tur på nätauktioner, så denna behövde vi bara betala 70 kr för inklusive den trevliga lilla stolen som man så smart kan hänga upp under bänken. 
Vilhelm var riktigt glad över denna möbel och vi började prata om att måla den. Eftersom att vi förra helgen hade målat några ramar svarta, så tyckte han att vi kunde måla skolbänken och stolen svart också.
Jag höll med honom om att det skulle passa bra med svart på hans rum, något som bryter av mot allt det vita och blå där inne. Jag känner att det var skönt att slippa någon övertalnings procedur inför denna målning vad gäller färgen. Han har nämligen förut pratat om att han bland annat skulle vilja ha ett monstertruck-rum eller ett blixten-rum...ja ni vet, sådant som pojkar i den åldern gillar =). 

I fredags när vi var lediga passade Vilhelm och jag på att slipa och sedan måla möbeln med en omgång färg. Han är väldigt energisk och duktig och jag känner att det är viktigt att låta honom vara med, särskilt när det var hans möbel. Och så länge man kan vara ute och måla är det ju lugnt.....=).

Ikväll hade möbeln torkat, så jag bar in den i hallen. Det är där den står på fotona.
Imorgon blir det att bära upp den på Vilhelms rum.

Helgen flög förbi lika fort som vanligt, men vi har samtidigt hunnit med väldigt mycket kul.
I fredags hade vi en mysdag hemma i lugn och ro.
Och i lördags var vi på Hultsfreds marknad, 25-årskalas hos svägerska Malin, kräftskiva hos svärföräldrarna och dans i Fågelfors folkets park.
Eftersom att vi var på dans igår kväll och var uppe senare än vanligt har vi allt varit lite extra trötta idag.
Men en riktigt toppenhelg!

Nu ser vi fram mot en ny och härlig vecka!
Ha det så bra alla ni!

/Clara

torsdag 28 augusti 2014

Brickor på väggen







Hej!


Ramar kan man aldrig få för många av, eller hur?
Som jag berättade i helgen så målade jag ett gäng ramar som har legat här hemma i gömmorna. Några av ramarna blev svarta och några blev vita.
Jag tycker det är fint att ställa eller hänga upp bara själva ramarna. Några av dem får nog foton i sig också. Får se var jag ska hänga upp dem alla, har inte riktigt bestämt det än. 

Härom dagen kom jag på att jag skulle hänga upp brickor på väggen. Två av dem hänger över köksbänken som ni ser på de översta bilderna. Jag valde brickor med handtag, för då var det lätt att fästa en ståltråd i handtaget och sedan bara vira ståltråden runt en spik på väggen. 
Jag blev rätt nöjd med min "brickvägg" faktiskt =). 

Nu ska jag njuta av min tre-dagars-ledighet!!
Trevlig helg till er alla!

/Clara


tisdag 26 augusti 2014

En ny konsolhylla!










Hej!


Här kommer några bilder från "kontoret". 
Nu äntligen har det kommit upp en hylla ovanför skrivbordet. Det var det här hyllplanet jag målade i helgen och sedan la jag den på ett par konsoler och vips blev det en hylla.

Skrivbordet köpte vi på auktion innan vi hade flyttat in i huset. Så det fick stå här i byggdammet och vänta på oss. Den trevliga kontorsstolen följde med på köpet. Förstås målade jag både skrivbordet och stolen i vitt. 

Rummet där vi har vårt "kontor" ligger på övervåningen och är ett kombinerat tv-rum, kontor och pysselrum.

Nu märks det verkligen att det går mot höst. Det jag tycker känns lite trist är att det blir så mörkt om kvällarna. I sommar kunde jag vara ute i trädgården eller ge mig ut på en springtur ända fram till tio-tiden. Men nu minsann tycker jag det blir mörkt vid åtta-tiden. Man blir ju helt klart lite tröttare av det. Och hur ska man hinna med att motionera på vardagarna kan man ju fråga sig? Från det att man kommer hem från jobbet  runt sextiden är det ju fullt upp med mat, mys med barnen och läggning fram till åttatiden. Du kan väl åka till något gym eller gå en promenad i gatlysenas sken kanske ni tänker... Men det är ju så att vi bor låångt ifrån gym och liknande (fast även om vi hade bott nära hade jag nog kanske ändå inte åkt iväg sent på kvällen). Och så är det så att här på landet finns det inga gatlysen, så det är verkligen kolsvart ute. Och dessutom finns det vildsvin....
Det blir helt enkelt att motionera så mycket som möjligt på helgerna istället =).

/Clara

lördag 23 augusti 2014

Krukor och urnor av alla dess slag...


I ett av fönstren i matsalen står denna kruka från Topiary i Kalmar.


Murgrönan i krukan är helt ljuvlig (och konstgjord).


I ett av köksfönstren står en "hinkliknande" kruka som jag har köpt hos Frenillas bod i Skirö.



I två av fönstren i vardagsrummet står denna kruka som jag har köpt hos Lilla butiken i Högsby (nu i Berga) för några år sedan. 


I det andra köksfönstren står en bred kruka på fötter från Floraverkstan i Virserum.


Hej!


Så är det helg igen! Vår helg startade redan i går morse eftersom att jag är ledig på fredagar. Det känns riktigt härligt att vara ledig tre dagar i veckan. Man får mer tid med barnen och man känner sig inte så stressad med att hinna med allt här hemma, utan det mesta brukar lösa sig fint. Ibland hinner man till och med något litet "projekt".

I dag till exempel har Vilhelm och jag målat några ramar och ett hyllplan. Hyllplanet ska jag med hjälp av ett par konsoler göra en fin hylla av. Vilhelm är riktigt duktig på att vara med och måla faktiskt. Så länge man är ute och målar funkar det bra i alla fall =). 

Helt plötsligt känner jag att jag vill göra om en massa här hemma. Kanske har det att göra med att hösten närmar sig och att man vill mysa och bara spendera en massa tid inne. Hela sommaren har det ju bara varit fokus på trädgården och att vara ute.
Nu tänker jag mig lite höstigare och mörkare färger, nya lampor, nya gardiner, nya ljusstakar, möblera om, tapetsera om i något rum...ja ni förstår hur jag menar =).
Vi får se hur det blir med det och om något blir av. Lite småsaker kan man ju i alla fall alltid ändra på.

Målarprojektet idag hade att göra med att jag var sugen på att göra om lite. Därför blev några av de ramar som bara har "legat och skrotat" här hemma målade i svart...och några förstås i vitt. I morgon tänkte jag slipa på dem lite så de ser lite lagom slitna ut.

Bilderna ni ser här på bloggen idag kommer från köket, matsalen och vardagsrummet. Fokuset ligger på några av mina favoritkrukor som står i fönstren i dessa rum. 

Ha nu en fortsatt bra helg!

/Clara


onsdag 20 augusti 2014

Kantareller...










Hej!


I söndags förmiddag tog Vilhelm och jag en sväng i skogen för att leta efter svamp.
Vi här i Kängsebo har sedan urminnes tider ett riktigt bra kantarellställe uppe i skogen. MEN det är tyvärr någon mer som har hittat detta ställe. Så därmed blev resultatet inget vidare denna gång som ni ser på bilderna. Ibland kan man ha tur och komma dit innan någon annan varit där, men inte denna gång alltså.
Vår ynka svamp räckte till två svampsmörgåsar....

Jag kommer ihåg när vi var yngre och var med farmor och plockade kantareller på detta favoritställe. Vi kunde hitta hur mycket som helst. Det brukade räcka till en massa goda kantarellsmörgåsar, supersmaskig kantarellsås till grillat kött, till en kantarellpaj och så kunde vi frysa in en hel del.

Ni kanske kan ana min bittra ton här...=/.

Om jag ska klaga lite till så kan jag meddela att de "underbara" höstbacillerna har anlänt till vår familj. Främst är det förkylning som vi har åkt på. Och så lite feber (än så länge bara Vilhelm) och seghet på det. Hittills har vi bara behövt vara hemma från jobb och förskola en dag och jag hoppas vi kan gå imorgon. Sedan är vi ju lediga fredag, lördag, söndag och kan kurera oss ordentligt!!

Nu är det läggdags, godnatt!

/Clara

lördag 16 augusti 2014

På altanen...




Vilstol från IKEA. Ett hemmagjort klätterstöd av ett gammalt fönster för klematisen.

Trädgårdsmöbel från Bauhaus.

Hortensia i en stor "korgkruka".

Mårbacka!


Bord från IKEA.



Hej!


Hoppas ni har en bra lördagskväll.
Vi sitter just nu inne och tittar på tv och tar det bara lugnt!
Kvällens middag avnjöts på altanen. Dock var det lite småsvalt, så det var kofta på som gällde. Det är härligt att försöka att njuta av kvällssolen så länge man bara kan nu i augusti. 
Om dagarna har det ju varit lite svalare och då har det varit perfekt temperatur här på altanen (inte alls för varmt som det har varit nästan hela sommaren annars). 

På den delen av altanen som jag fotade på i kväll står en hel del olika möbler och saker. Dels är det vilstolen från IKEA som vi köpte i våras, den är skön att ligga på och uppskattad av hela familjen. 
Dels är det mitt hemmagjorda klätterstöd som jag har gjort genom att spänna en ståltråd på insidan av ett gammalt fönster och i den klättrar en klematis. Hela den historien står på ett bord från Granit. 
Och så står här även ett mindre sidobord med en lykta på och bredvid den en hortensia i en stor "korgkruka". 

Annars är det en rätt lugn helg här hemma. Det känns som att barnen är lite extra trötta nu när de har börjat förskolan och så. Det kan även vara skönt att inte ha så mycket inplanerat jämt. Vi tar helt enkelt dagarna som de kommer. Härligt!!

/Clara

tisdag 12 augusti 2014

Spegelbyrån i vår hall...









Hej!


Den här spegelbyrån står i vår hall. Här i hallen är det mycket som är vitt, så det känns bra att byrån fortfarande är "brun". 
På byrån har jag gjort en egen liten komposition av en grå urna, en gammal silverbricka, ett fat, en glasklocka och en torkad ros. Allt det bildar tillsammans ett trevligt blickfång. 

På byrån har det sett ut såhär de senaste månaderna, så nu är det nog snart dags att göra om lite igen. Jag brukar tycka att det är kul att flytta runt saker och ting, då känns de lite som nya igen. 
För varje årstid brukar det på något sätt kännas naturligt att göra om lite här och var. 

Idag har det ju varit en "stor dag" då Sigrid har börjat förskolan. Inskolningen har gått bra och den kommer nu fortsätta i två dagar till och så hoppas vi att allt ska flyta på sedan. 
Imorgon är det min tur att vara med. Det blir kul. 

Godnatt!

/Clara

söndag 10 augusti 2014

Soffgruppen i vår matsal och en liten utflykt...






Hej!


Hoppas ni har en bra söndagskväll.
Här kommer ett par bilder från soffgruppen i vår matsal och så en bild från dagens lilla utflykt till Astrid Lindgrens värld. 

I vintras ropade vi in denna soffgrupp i Rokokostil på en auktion. Den är riktigt trevlig att sitta i, särskilt när man har gäster. 
I soffan ligger olika kuddar i vitt och blekt rosa. På bordet står en loppisfyndad silvrig bricka och på den ett par ljusstakar och en vas med blommor.
I fönstret står en lampa från Dimoda och en stor vit kruka med en grön växt i (en tålig sådan).

Vi var som sagt på Astrid Lindgren värld idag. Det var tredje gången denna sommar som vi var där. Vi har köpt årskort till hela familjen, så vi ska försöka åka dit ett par gånger till innan säsongen är slut. Det är riktigt mysigt att bara åka dit några timmar och strosa runt, äta lite glass, leka i de fina husen och miljöerna och så förstås att se på de roliga teatrarna. Astrid Lindgrens värld är verkligen ett toppenställe för hela familjen. 

Förresten så såg jag att jag har haft över 300 000 besök här hos mig nu, yiihhoo vad glad jag blir! Det betyder mycket för mig ska ni veta och det är det som gör att det är roligt att fortsätta visa bilder från mitt hem.

Ha det så bra och hoppas att ni får en bra vecka! För vår del blir det en spännande vecka då Sigrid ska skolas in på förskolan. Jag återkommer med hur det går.

/Clara