måndag 30 mars 2015

Ett litet föredrag igen







Hej!


Den 21 april är ni välkomna till Mönsterås bibliotek då jag ska hålla ett litet föredrag om hur det är att driva en blogg. Jag tänkte även ge lite tips till er som går i tankarna att starta en blogg. 
Hoppas vi ses där!

Visst är det väl helt fantastiskt att det är lite ljusare om kvällarna nu?
Jag blev genast på bättre humör och fick mer energi. Ja, äntligen!
Jag har även försökt att komma igång med mina löpturer. Det ger så mycket energi att komma ut och röra på sig lite i friska luften.

Och snart är det ju påsk dessutom. Att vara lediga i fyra dagar tillsammans blir härligt. En massa roligt ska vi minsann hitta på här hemma :).
Jag tänker mig en spännande "påskäggsjakt" för barnen i hagen här bredvid.

/Clara


lördag 28 mars 2015

Speglar kan man inte få för många av



Möblerat om igen :).
Nu hänger ett par speglar här tillsammans med den guldiga ramen och den "svarta tavlan". Istället för den blå fåtöljen ställde jag en vit korgstol här. Den blå fåtöljen saknades i köket. Och kanske passade ändå korgstolen bättre här?


Korgstolen har jag ärvt av farmor och farfar. I stolen ligger ett fårskinn från Ikea. Den vackra spegeln har jag fått i julklapp.


På bordet några ägg på ett silvrigt fat.
Tapet från Sanderson.


Spegel spegel på väggen där...




Hej!


Hoppas ni haft en bra lördag. Vår dag har rusat förbi i världens hastighet. Nästan snabbare än vanligt.
Förmiddagen bestod av lite jobb för min del medan övriga familjen mest tog det lugnt. Eftermiddagen sedan skjutsade jag Vilhelm till ett barnkalas, och mellan turerna till och från Högsby passade Sigrid och jag på att leka lite ute.

I kväll sedan fick jag ett litet "städryck". Ni vet ett sådant när man börjar med diverse städprojekt som bara faller på, utan vidare planering. Får ni sådana? Jag började nämligen med att torka köksskåp och putsa fönster när jag egentligen borde börjat med maten.
Men Viktor gjorde potatisgratängen och när jag putsat färdigt köksfönstren kunde jag ta vid och steka kött. Lite senare än vanligt blev det, men det är ju helt ok när det är helg. 

/Clara


torsdag 26 mars 2015

På jakt efter blåsippor



I skogen bakom vårt hus var vi på blåsipps-jakt i söndags.

Sigrid sitter och tittar på en liten blåsippa bland alla löv. 

Jag plockar en fin liten en.

Vilhelm har hittat!


Sigrid visar sin blåsippa.

Vilhelm visar upp sin fångst.
Där mellan träden kan man skymta vårt hus, om man tittar noga ser man det röda hustaket. Så nära till blåsipporna har vi alltså :).

Dessa finingar hittade vi.


Hej!


I söndags var vi på jakt efter blåsippor. I skogen bakom vårt hus vet vi att de brukar komma tidigt, och visst var det så även i år.
Barnen tyckte det var riktigt spännande att gå och kika och leta.
Att klättra på stenar och träd på samma gång var minst lika roligt och spännande.
Det är lyxigt att ha skogen så nära.

Om nu blåsipporna gav oss vårkänslor så var det helt tvärt om med vädret. Som ni ser på bilderna har barnen tjocka overaller och mössor. Det var en riktigt kall dag.
Vi hoppas verkligen på att solen snart ska komma tillbaka. Det skulle passa rätt bra i morgon och till helgen tycker jag:).

I morgon är vi ju lediga och då har vi ett par roliga grejer inplanerade, bland annat lek hos kompisar och kalas för morfar.
Det ser ut att bli en bra dag!

Hoppas ni får en härlig fredag också!

/Clara


tisdag 24 mars 2015

Ägg till påsk


En salig blandning av ägg på ett gammalt silvrigt fat.

Fatet med äggen står på halvmånebordet i matsalen.

På buffén i vardagsrummet står en stor vit bur med olika ägg i.

På köksbordet!

I en glasklocka ligger stora och små ägg tillsammans med fjädrar.

Glasburkar med "äggljus".

Fårskinn i stolen från Ikea och kuddar i soffan från Knorkan bland annat. 


Hej!


Att pynta med ägg till påsk gillar jag. En blandning av köpta ägg, hemmagjorda ägg och lite vanligt äggskal har vi här hemma. Det är vita ägg, ljust beiga och bruna ägg. Att kombinera olika ägg i snarlika färgnyanser brukar bli riktigt bra. Att sedan tillföra lite fjädrar gör att påskkänslan blir 
total :). 

Som ni ser står glasburkarna kvar på köksbordet. Nu är innehållet lite nytt i dem. Nya krokusar, lite nya ljus och så lite påskkänsla i form av ägg i glasklockan.
Det är smidigt med dessa burkar på bordet. De kan flyttas runt och kombineras efter behov. Sitter vi vid bordet och äter får de stå i andra änden och när vi inte använder bordet är det lätt att flytta dem till mitten för att stå där och "bara vara fina".

Vad händer annars här hemma? Ja, inte så särskilt mycket faktiskt. Jag önskar att jag hade en massa energi om kvällarna när barnen somnat, då när man har lite "egentid" att göra vad man vill med. Men riktigt så är det inte. Det brukar sluta med att jag hamnar i soffan och slappar helt enkelt. Jag hoppas att energin snart kommer. Särskilt nu när det blir lite ljusare, varmare och "allmänt lättare" borde den väl infinna sig? Frisk luft är också något jag är i stort behov av. Det blir inte så mycket av det på vardagarna. 

Får försöka samla på mig en massa frisk luft när helgen kommer.
Hoppas att ni alla där ute mår bra!

/Clara


söndag 22 mars 2015

Påskris










Hej!


Påsken närmar sig och här hemma får vi mer och mer påskkänslor. 
Ett av helgens tillskott är det här påskriset med vita fjädrar och några ägg i rosa och vitt.
Jag placerade riset här på det vita bordet i den lilla hallen på väg in till köket. 
Här på bordet står även ett gammalt fönster, en ljusblå ram och några vita ljusstakar.

Annars kan man väl inte påstå att man fått några vårkänslor i detta väder som varit över helgen. Brrr, va kallt! Barnen fick ta på sig overallerna och tjocka mössor igen...men de frös ändå när vi gick på förmiddagens promenad. 

Även precis innan kvällsmaten var vi ute en sväng...då letade vi efter blåsippor. Och vi hittade allt några stycken. Bilder från "blåsippejakten" kommer :). 

Så var det en ny vecka som väntar igen. 
Hoppas på en bra sådan!

/Clara




lördag 21 mars 2015

Påskpynt












I går på vår lediga dag "degade" vi. Det är kul :).


Hej!


Hoppas ni har en härlig lördagskväll. Här är det soffan och tv:n som gäller.

Idag har jag minsann börjat ta fram lite påskpynt.
Jag tycker det är kul att pynta till påsk, det är ju inte lika mycket "ståhej" som inför jul, så påsk är en "lagom liten högtid" tycker jag.

Tidigare om åren har jag gjort en massa påskägg som jag sparar från år till år. Jag har köpt vanliga påskägg i affären i olika storlekar. Sedan har jag klätt dem i olika sorters papper, bland annat notpapper och vitt tårtpapper. Jag har även knutit olika band runt dem och limmat fast fina motiv. Vips så har man personliga och fina påskägg.

Jag tycker om att lägga dem i grupp. Som här på bilderna har jag samlat tre olika ägg i ett "fågelbo". Fågelboet är en krans som jag har klätt med grenar och sedan sprayat vit. Hela skapelsen har jag lagt på ett svart tårtfat.

Fler bilder på mitt påskpynt här hemma kommer inom kort.

Fortsatt trevlig helg!

/Clara

onsdag 18 mars 2015

Att enkelt förvandla en lampa



En liten skymt av matsalen. Där i fönstret ser ni en svart lampfot med en stor glödlampa. Dessa lampor är nog min favorit just nu. 

Och här är bilden tagen lite längre in i köket. Hur tapeten i köket skimrar fint i ljuset ser ni lite av på denna bild. 


Hej!


I vår matsal har vi måånga fönster vilket ger ett ljuvligt ljusinsläpp. Särskilt så här års när solen börjar titta fram. Nackdelen med många fönster är förstås jobbet med att putsa dem, men fördelarna överväger helt klart :). 

Lite då och då flyttar jag runt blommor, lampor och dekorationer i fönstren. Härom dagen var det dags igen. De svarta lampfötterna (som säkerligen är 10 år) har fått nytt liv tack vare stora glödlampor som jag köpte på Netto för en billig peng. De "vanliga skärmarna" till lamporna ligger i förrådet så länge, tills jag känner för att göra om igen.
Bredvid den svarta fönsterlampan står två av mina bruna glasflaskor. 

Jag kände även för att ställa det svarta lilla sidobordet här vid pardörrarna. Bordet är målat med en svart matt färg och jag tycker det är riktigt snyggt med lite svarta möbler och detaljer i inredningen.

Nu önskar jag er en fortsatt härlig vecka!

/Clara






söndag 15 mars 2015

Fika i soffan och lite maskerad



Några ljuslyktor och små vaser med torkade blommor står på en silverbricka. I soffan ligger grå och blå kuddar. 


Här brukar vi sitta och fika på helgerna :).

En riktigt härlig och ljus plats!

Massor med sol!


Daniel och Victoria? Nej, det är ju bara vi...;)

Hej!


I går kväll var vi på en väns 30-årsfest och där var det maskerad med temat kända karaktärer.
Vi var Daniel och Victoria...hahaha* Vi hade beställt lite grejer från Partykungen, bland annat Viktors glasögon, min tiara och de blå/gula banden. Annars hade vi allt annat hemma, så det var ändå rätt "lätt" att klä ut sig till dem. Sen om vi var lika är ju en annan sak, men vi försökte i alla fall :). 

Det var en riktigt rolig fest med massor av roliga karaktärer, god mat och dans!
Barnfria kvällar blir det inte så ofta nu för tiden, men i bland är det välbehövligt det med:).

Dagen idag blev en rätt lugn dag. 
Lite söndagsfika blev det förstås i eftermiddag. Då sitter vi gärna i vår rokoko-grupp i matsalen. Det är mysigt. Till fikat fixade vi årets första äppelpaj, mums.
Det är härligt att sitta här i matsalen där det är så ljust och så har man koll på i fall någon kör förbi nere på vägen (vilket inte sker så ofta, men i alla fall ;)).

/Clara


lördag 14 mars 2015

Loppisfyndade tavlor och ramar












Hej!

Hoppas ni har en fin lördag!
Vår dag startade med en liten sjukling i familjen. Hon sover nu, så vi hoppas hon känner sig piggare snart igen.
Efterfrukosten begav Vilhelm och jag oss ut i skogen för att leta upp morfar som var här hemma och körde med skogsmaskinen. Efter lite traskande över stock och sten kom vi till slut fram. Vilhelm var riktigt sugen på att få åka med.

När jag hade lämnat honom där tog jag en liten promenad/springrunda i skogen. Underbart väder är det ju. Det här var min första lilla springtur i år, så jag varvade den med att gå lite emellanåt :).

Till kvällen har vi en 30-årsfest med maskerad att se fram emot (en fin vän som fyller år), så vi hoppas att allt går i lås som vi tänkt. Att Sigrid känner sig ganska ok så de kan vara hos farmor och farfar som planerat.

I dag får ni se några bilder från den nya lilla hörnan i matsalen. Nu har jag hängt upp diverse tavlor och ramar där på väggen över fåtöljen. Jag köpte dessa på loppis för en billig peng. Två av dem sprayade jag svarta. Jag tyckte det kunde vara rätt fint att ta upp det svarta i tapeten.

Jag är även riktigt nöjd med mina två glasflaskor jag köpte på loppis. En står på bordet med grenar i och den andra lite större står på golvet, bara precis som den är.

Trevlig helg!

/Clara


torsdag 12 mars 2015

Loppisfynd i köket



Loppisfyndade turkosa glasflaskor.

På mitt kalas hade jag dukat med dessa flaskor med rosa rosor i.

I fläkten hänger några gamla bestick.

På bänken en gammal bakskiva med diverse burkar och grejer på.

Den frågan jag har fått allra flest gånger här på bloggen är varifrån vårt kakel i köket kommer.
Kaklet är från Höganäs. Jag älskar verkligen den grå färgen.

På en annan del av köksbänken står en gammal trälåda med diverse saker i. 

Diskhon är placerad framför ett fönster.

Krokusen i glasburkarna växer fint. 


Hej!


Det här med fina ting på bänkarna i köket gillar jag. Och då gärna fina gamla saker som "tillhör" köket. Bland annat har jag använt mig av gamla bestick, en gammal våg, glasburkar med diverse innehåll, gamla brickor och så lite oväntade saker så som en spegel som står lutad mot väggen bredvid spishällen. Och så förstås lite ljusstakar. Ljusstakar måste man ha lite överallt i sitt hem:).

I morgon ser jag fram emot en lång och härlig frukost här i köket. Ingen tid att passa och inga måsten. Jo, ett måste. Vi ska pärla har Sigrid bestämt. Men det är ju ett roligt måste.
Och så är det ju godisdag i morgon så en tur till affären blir det också. Men bara för att handla godis. Veckohandlar gör vi på tisdagar. Det är så skönt att slippa spendera halva lediga dagen till att planera matinköp och att handla. Det bestämde jag direkt när jag beslutade att vara ledig en dag i veckan...att handlar det gör vi inte på fredagar. Vår lediga dag bara myser vi på :).

Hoppas ni får en fin fredag!

/Clara