torsdag 20 oktober 2011

Att göra hål i väggarna...Bild tagen från "lilla hallen" på övervåningen mot "stora hallen/trapphallen" på övervåningen. Gammalt bord inköpt på blocket och den guldiga spegel är ett gammalt arvegods.Gamla skolplanscher är ju så fina...här i form av hönor/tuppar och kossor.

Dörren till höger i bild går till vårt sovrum och dörren till vänster i bild går till Vilhelms rum.Jag gick ut på trädgården och tog några kvistar. Jag ställde dem i en gammal glasburk och sedan hängde jag små flaskor i. I flaskorna är det meningen att man ska ha en liten blomma eller något annat passande, får ta och fixa det framöver.Rokoko-karmstol inhandlad på blocket. Om ni kommer ihåg så har jag ju en likadan (fast målad) nere i entréhallen. "Pelaren" i mitten är förstås vår murstock.Planscherna och stolen tagen från en annan vinkel. Dörren till vänster i bild, som är stängd, går till Vilhelms rum.


När man har byggt ett nytt hus och bland annat spacklat, slipat och målat väggar till förbannelse...så är man ganska försiktig med att börja göra en massa hål i väggarna. Jag har hittills tänkt både en och två gånger innan jag ska sätta upp något...och ofta har det slutat med att jag har struntat i att sätta upp tavlan eller fotot jag tänkte. Istället har jag ställt dem på bord och skänkar.

Men när man har bott i sitt hus ett tag...som i vårt fall i ett halvår, så blir man lite trött på alla vita och tomma väggar.

Därför tog jag i dag mod i mig att bland annat sätta upp två gamla skolplanscher och en spegel i "den lilla hallen" på övervåningen.


Jag fixade även lite i allrummet på övervåningen. Bild kommer en annan dag.


Vilken underbar dag det är i dag, hoppas att ni njuter!

3 kommentarer:

 1. Hihi jag känner precis igen mig!!
  Vågade inte göra ens ett spikhål på länge!
  Man är ju så nöjd över dom nya fina, tapetserade väggarna, men nu har jag både spikat upp tavlor o skruvat upp hyllor! =)

  Så fint du har! Blev superavis på dina fina skolplanscher med bondgårdsdjur!!

  Ha en bra dag!

  Kramar Liza

  SvaraRadera
 2. Halloj!
  Ja det där känner man igen...;) sen efter ett tag spikar man hej vilt och sätter upp nytt så det ska täcka gamla hål...
  Vad kul att du beskriver vilka rum det är...det är så roligt när man får en liten uppfattning om planlösningen.
  Planscherna är superfina...bordet o allt det andra med.
  kram Katarina

  SvaraRadera
 3. Instämmer helt! Det gör nästan ont att sätta första spiken i väggen. Det är ju tur att man har känslor för sitt hus;)
  Kram Veronica

  SvaraRadera