onsdag 26 juni 2013

Blommor










Frusen passion

Hej!

På altanen blommar det flitigt nu....bland annat en vacker rosa ros i en stor zinkbalja, en salvia i en vit kruka, en slingrande murgröna och två lila fingerborgsblommor som stoltserar i de vita urnorna. 

Som ni märker är det lite glest mellan inläggen nu igen...vi har fullt upp här hemma med allt vi gör om dagarna. Vilhelm har sommarlov nu, så vi försöker aktivera oss allt vi bara kan. Igår tog vi till exempel vårt första dopp (får nog dock erkänna att jag mest doppade fötterna).

Och snart är det redan en vecka sedan midsommar, hur fort gick inte det? Hur som helst hade vi en riktigt trevlig midsommar med goda vänner. Hoppas ni hade det bra!

Nu är det dags för mig att gå och göra färdigt min rabarbersaft. Den skall stå kallt i två dygn innan man silar den och häller på flaskor, så i kväll är det dags. Hemmagjord rabarbersaft är såå gott!

Sist men inte minst kommer det utlovade receptet på "Frusen passion". Denna efterrätt/fika rekommenderas verkligen nu i sommartider;

FRUSEN PASSION
ca 12 bitar

100 g smör, 3 dl socker, 2 ägg, 4 msk kakao, 1 tsk vaniljsocker, 1½ dl vetemjöl
Fyllning: 6 passionsfrukter, 5 dl färska jordgubbar, 3 äggulor, 3 dl vispgrädde, 200 g philadelphiaost, 1½ dl socker, 2 tsk vaniljsocker

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Smält matfettet i en rymlig kastrull. Ta kasrullen från värmen. Tillsätt sockret och äggen och rör smeten slät. Sikta ner kakao, vaniljsocker och mjöl. Rör smeten slät.
3. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Den bör vara något kladdig i mitten.
4. Låt kakakn kallna i formen innan den lossas. Diska formen och lägg tillbaka kakan.
5. Dela passionsfrukterna till fyllningen och gröp ur fruktköttet. Mixa jordgubbarna till en slät puré.
6. Vispa äggulorna ljusa och porösa. Vispa grädden i en annan bunke.
7. Rör ner philadelphiaosten, sockret och vaniljsockret i äggulorna och rör smeten slät. Vänd ner den vispade grädden, passionsfruktssaften och jordgubbsmoset. Rör smeten slät.
8. Häll smeten över chokladbottnen i formen och jämna till ytan. Ställ fryskallt över natten. Ta fram tårtan och ställ den kylskåpskallt för att bli tempererad i ca 30 min före servering.

Lycka till!

2 kommentarer:

  1. När jag ser det här påminns jag om att jag nu bara måste fixa till det med lite blommor hemma hos oss, ser så hemtrevligt och fint ut!

    Ha det gott! Kram från Malin

    SvaraRadera
  2. Hej Clara!
    Jag ser att flera har undrat var ni köpt de fina korgmöblerna ni har på er altan. men du har inte svarat..Jag tycker också de är så fina så nu frågar jag dig också. / Kia

    SvaraRadera