torsdag 31 januari 2013

Den vita spjälsängen är på platsHej!

Nu är spjälsängen på plats i vårt sovrum. Va skönt det är att bara kunna ta fram det man hade till förra barnet, än att behöva köpa allt nytt. Visst, det är ju roligt att köpa nya grejer, men när man är nöjd med det man hade senast är det ju bara att ta fram det. Lillebror eller lillasyster lär ju få en massa andra nya grejer istället kan jag tro.

Spjälsängen är en blandning av ett hemmabygge och en "färdig modell". Själva stommen är köpt på ikea (då var den brun och ganska tråkig). Sedan slipade och målade jag den vit + att vi satte på det lilla krönet (som gör att det ser lite gammal ut tycker jag och det är ju bra=)).
Sängen är bäddad med ett gulligt påslakan som farmor i familjen sytt. Även det känns gammaldags, som jag vill ha det, med det vita lakanet med spets lite vikt över kanten.

För övrigt har jag gjort om lite här i vårt sovrum. Ett annat bord har fått ta plats här (det stod i allrummet förut) och där på står en bur och en gammal lampa.
Även spegeln har fått byta plats och bredvid den står en golvlampa köpt på loppis.

Nu har snön nästan smält och solen skiner här idag...vårkänslor? Ja, det får man ju faktiskt, men det är ju bara januari än, så det är väl lite väl tidigt att ropa hurra!?

Vi ses!


6 kommentarer:

 1. Åh vad fint jag blir så avis på ditt fina hem. ha en bra dag kram Sussi

  SvaraRadera
 2. Hej, vilket fint hus du har!
  Lycka till med bäbisen, Marie

  SvaraRadera
 3. Härligt sovrum, väldigt fin sänggavel! Vad fiffigt att göra om en ikea-spjälsäng!! Mysigt att boa in det inför den nya familjemedlemmen!

  Ha det fint! Kram Malin

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Ditt hus är en otrolig inspirationskälla! Vi ska renovera vårt kök och älskar golvet som ni har! Var har ni köpt det?
  MVH Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, va kul=)!
   Golvet har vi köpt från Södra interiör. Det heter furugolv Luna, oljat med grå struktur.
   Lycka till med renoveringen.
   Mvh Clara

   Radera
 5. tack för all inspiration...
  jag undrar vad ni har för kranar i köket ?

  /Tess

  SvaraRadera