fredag 10 april 2009

Påskpyssel och avkoppling i solen

Vardagsrumsbordets nya skapelse med lite påsktema. Självklart lät jag några av de fattigmanssilvriga ljusstakarna/lyktorna få vara med. Helt vanliga ägg är faktiskt väldigt användbara för att göra det lite mer påsklikt.

De "moderna hönorna" fick en elegant plats på tårtfatet.
Jag klädde ett påskägg med vitt tyg och satte på lite sidenband och spets. Fyllde det sedan med godis. Nu har ägget plats under "glasklockan" på buffén i matrummet.

De här vita krukorna har jag haft mycket användning av. Köpte de i somras för att ha ute. Under vintern har jag haft olika "teman" i dem inne. Vid jul hade jag en minigran och en amaryllis i. Nu till påsk är ju det självklara valet påskris med vita fjädrar i.

Avslutande bilden från några av mina påskarrangemang får bli helt traditionella påskliljor, de är ju så fina! Och så lite godis förstås.

Just nu sitter jag ute och skriver....solen skiner, jag sitter i linne och det är bara jätteskönt att vara ledig. Snart är laxpajen färdig som blir vår lunch idag. Ska helt klart sitta ute och äta=). Ikväll är vi bortbjudna till kusinen med familj. Alltid lika roligt att åka dit. Och där kan jag lova att man får en hel del inspiration till nya projekt.

Nu önskar jag er alla en riktigt glad påsk, vi hörs snat igen!

2 kommentarer:

  1. Hoppas du har en trevlig helg. Här skiner solen och blir en dag ute igen med en bra bok.
    Kram Annika

    SvaraRadera
  2. Hej hej! Tjusigt påskpyssel, gillar det vita äggen allra mest, önskar att jag hade pyslat lite här hemma också emellanåt :)
    Många kramar Emma

    SvaraRadera