lördag 2 maj 2009

Underbara Mårbacka


Äntligen tillbaka. Vet inte vart tiden har försvunnit, men nu är det ju en härlig lördag igen och jag sitter ute med datorn. De här vackra Mårbackorna är nyinköpta. Det verkar som att de trivs riktigt bra i köksfönstret. Pelargoner förstärker verkligen den gammaldags, lantliga stilen tycker jag. Tänkte jag skulle köpa några rosa att ha på altanen också. Jag försökte övervintra mina pelargoner från förra året, men det var visst inte min grej märkte jag.

Fantastiskt härligt med en tredagarshelg nu, eller vad tycker ni? Vi tog det faktiskt väldigt lugnt i torsdags. Grillade lite bara och tittade på tv. Det var eldningsförbud häromkring, så någon majbrasa blev det minsann inte. Igår bjöd vi hit mamma, pappa, lillasyster och farfar på fika. Jag gjorde en äppelpaj och vi satt ute på altanen och fikade...härligt! Vi var sedan bjudna till svärmor och svärfar på kroppkakor. Alltid lika gott.

Här är ett nytt stilleben på pelarbordet i matrummet. Tänkte att det var dags att ta bort påsktuppen nu. Den söta spetsduken är inhandlad på loppis...det är otroligt vad man kan hitta bra grejer där, eller hur?

Idag blir en sån där dag som jag gillar - att bara få greja hur mycket man vill. Jag har inte något annat inbokat. Dessutom är jag själv, Viktor är iväg med fotbollslaget och ikväll ska han på klassfest. Lite trist för mig att va själv i kväll kanske...men men det går nog bra.

För övrigt är det mycket av vårt framtida projekt som snurrar i huvudet. Det är otroligt mycket att tänka på när man ska bygga ett nytt hus.
Ja, det är nog faktiskt så det blir - ett nybygge i Kängsebo. Vårt nuvarande hus är gulligt och så, men det är alldeles för litet.
Nu har de förra köksblommorna hamnat i matrummet istället.
Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram Clara

4 kommentarer:

 1. Jättefina Pelargoner du har. Jag tycker också det är svårt och övervintra dom, blir liksom lite spinkiga..Har kollat neråt i dina inlägg, du har så mycket fint. Såg också en kandelaber jag kände igen, den stora vita. Det är en favorit här hemma. Nu ska jag göra ren grillen, ikväll blir årets första grillande, gott.
  Kram till dig
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 2. Vad skönt att fler än jag köper nya pelargoner varje år, jag ids liksom inte hålla på... o så blir dom rangliga. Trist! O det är ju så billigt att köpa nya!
  Vad spännande att bygga hus. Vi har ju byggt vårt hus själva o det var en annorlunda resa. Jobbig men underbar!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 3. Hej hej! Så fint med blommorna!! Jag ska nog ta mig en shoppingrunda på blomsterlandet snart, det finns ju så mycket fint :)
  Så spännande att bygga ett eget hus, vi hade sånna planer en gång i tiden, men vi hittade ett som föll i smaken. Ha det så bra! Många kramar Emma

  SvaraRadera
 4. Mårbackor är otroligt fina. De ger verkligen en romantisk och gammaldags känsla. Rosor är inte heller fel!

  SvaraRadera