lördag 10 maj 2014

Rabarberpaj




Vi fick dryga ut pajen med lite bär också =).

Pajdegen rör man ihop i en kastrull. Smidigt och lätt!


Skedar från House Doctor.



Hej!


Igår lagade vi årets premiär-rabarber-paj!
Det känns riktigt lyxigt att kunna gå ut i landet och hämta sina egna rabarber. Förra våren gjorde vi nämligen ett litet land med bland annat rabarber, jordgubbar, smultron och lite blommor i. Allt verkar ha tagit sig bra i år.
Än så länge är dock inte rabarberna så stora, så vi fick dryga ut pajen med lite bär vi hade i frysen. Vi gjorde pajen i söta små hjärtanformar och bjöd kusinerna och deras mamma på när de var här och lekte.

Dagen idag har varit lite regnig och tråkig, så i eftermiddag åkte vi på en liten utflykt.
Första stoppet var Virserums möbellager som är en riktigt stor loppis i tre våningar. Där köpte jag ett litet bord och två silverbrickor. En av brickorna är de ni ser på bild. Brickor kan man aldrig få för många av.

Sedan fortsatte färden till Skirö och Frenillas bod. Där fikade vi gott och tittade lite i butiken. Jag köpte de två ljusstakarna ni ser på bild. Jag tänkte ha dem på altanen (tror jag).


Här kommer receptet på 
Rabarberpajen:

125 g smör
2 dl mjöl
1,5 dl socker
2 tsk bakpulver

Smält smöret och blanda sedan ner de andra ingredienserna. Klicka smeten över sockrade rabarber (eller andra bär). 
In i ugnen på 200 grader i ca 30 min.
(jag brukar för det mesta göra dubbel sats av pajdegen, men det beror lite på hur stor pajform man har).

Servera tillsammans med en god vaniljsås.

Och med det önskar jag er alla en trevlig kväll!!

/Clara


1 kommentar:

  1. BlueHost is definitely one of the best hosting company for any hosting plans you require.

    SvaraRadera