torsdag 9 februari 2012

Dagsljus...



Äntligen några bilder i dagsljus!
Annars är ni ju ganska vana vid att se kvällsbilder från vårt hem. Det blir ju gärna så den här årstiden och när man har ett jobb där man alltid kommer hem lite senare. Men idag är det ju torsdag och det är min "jobba-hemifrån-förmiddag" och lediga eftermiddag....torsdagar är som ni förstår en värdefull dag för mig. Särskilt för att få ihop allt med hem och familj.

På bilden ovan ser ni ett av fönstren i matsalen och en karmstol som jag har ropat in på auktion. I fönstret står en hög vit lampa (denna typ av lampa är min favorit-lampa), ett par prydnadsvaser och en kruka med en trevlig blomma i.
När jag stod i matsalen för att fotografera till dagens blogginlägg kom plötsligt solen fram...härligt! Jag försökte fånga den på bild. Man ser viss inte direkt solen, men i alla fall att det är väldigt ljust=);



Bilden ovan är som sagt tagen i matsalen vid vår "glasveranda". Framför pardörrarna ut till trädgården står det ett litet bord just nu. Eftersom att dörrarna inte används vintertid, så var det trevlig att plavera ett bord här tyckte jag. Uppmärksamma läsare ser kanske att jag har en gran och en ljusstake kvar i fönstret. Eftersom att jag ännu inte har någon lampa att placera i detta fönster, så tänkte jag att ljusstaken kan få stå kvar ett tag till, den är ju inte så extremt julig. Granen står nog mest kvar i brist på annat...ska inhandla någon stor blomma att placera där i snart.



Kommer ni ihåg att jag skrev om gardinstänger för ett tag sedan. Att jag letade och velade...hittade inga som passade och om de passade var de svindyra (särskilt med tanke på att det går åt så många till alla dessa fönster).


Av en slump gick jag in på jysk:s hemsida och fick syn på att de hade 50% på alla gardinstänger. Och dessutom hade de en modell som skulle kunna passa här. Jag åkte och tittade på dem och de var riktigt fina, så jag slog helt enkelt till. Nu i efterhand har jag föreslagit min kära sambo att få dem i födelsedagspresent av honom...bra idé ju. Jag fyller minsann år om ett par veckor och det är ju smidigt för honom och slippa fundera ut någon annan present=).

Här ser ni en liten skymt av stången;



Veckans blommor på matsalsbordet är tulpaner;



Nu ska snart lillkillen och jag iväg på ett litet fikakalas hos min kusin...mycket trevligt!

Dessutom är jag faktiskt ledig imorgon med...så här har vi för tillfället lördag hela veckan!

Ser ni att jag har bytt den översta bilden? Vad tyckte ni om den? Jag har haft samma gamla bild vääldigt länge nu, så det var dags för lite förnyelse nu tyckte jag.


Vi ses snart igen, må så gott!

3 kommentarer:

  1. Bilden är jättfin. Tjusiga gardindstänger, kommer att passa kanonbra tror jag.

    Ha en bra dag
    Kram Rosa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara så mycket fint visar du .Du har det bara så fint hemma.Vad skönt att jobba hemifrån och att få vara ledig lite.Ha en skön torsdag.Kram Rita ♥

      Radera
  2. Du har så fint Clara, jag gillar skarpt din smak! Men vart hittar du alla krukor (typ urnorna) är det nån speciell affär, eller shop? Jag har letat på nätet men inte hittat så mycket.
    Gillar även din lampa på första bilden i det här inlägget. Letar efter nån lite högre, gärna vit, lampa till tre fönster i samma rum. Så därför har jag ju tyvärr en liten kostnadspress... Har du nåt bra att rekommendera där oxå kanske?
    Kram Anette

    SvaraRadera