fredag 4 september 2015

Ljuvliga blåbärsmuffins med frosting







Hej!


I dag bakade vi muffins med blåbären vi plockade förra helgen.
Vilhelm hade sedan i söndags sett fram emot att baka och idag när vi hade en ledig eftermiddag kändes det som att det passade bra. Att det dessutom var fredag gjorde ju saken ännu bättre. 
Fredagsfika är ju ett måste;).

Vilhelm hade minsann bestämt att vi skulle göra muffins med frosting och så färga den rosa och blå.
Vi tog ett av favorit-muffins-recepten och slängde helt enkelt i lite blåbär i den smeten.
Det är en så god och lagom fin smak av citron i dessa muffins. Blandningen med blåbär blev kanon. Likaså frostingen har en lagom touch av citron och den blir lite mer frisk och fin istället för den där väldigt mäktiga känslan som muffins med frosting kan ge.

Att baka muffins i fina formar gör att de ser extra goda ut tycker jag. Dessa formar är från Panduro. 

Receptet på dessa ljuvliga muffins ser ni här nedanför. 

Vi kunde dessutom sitta på altanen och äta dessa godingar, det var ju helt underbart väder. 
Det gäller att njuta in i det sista. Hoppas hela hösten blir såhär solig och härlig. 

Och så en helt annan sak!
Nu mina vänner är det så att de två skåpen jag har pratat om står nere i vår hall och bara väntar på att få komma upp på övervåningen. Vi samlar krafterna till i morgon (eller rättare sagt de som samlar krafter är Viktor, pappa och min bror (fast han vet inte om det än;))).
Bilder kommer så snart de är på plats.


Här kommer muffinsreceptet:

Vanilj- och citronmuffins med blåbär


1. Koka upp 150 g smör och 1 dl mjölk. Vispa 3 3/4 dl strösocker och 3 ägg lätt och luftigt. Häll den kokande mjölken över äggsmeten och fortsätt vispa på låg hastighet. Tillsätt 4 dl vetemjöl, rivet skal från 1 citron, 1 tsk vaniljsocker och 1 tsk bakpulver och blanda till en slät smet. Häll sedan i så många blåbär du känner för och blanda försiktigt. I receptet står det att smeten skall sättas i kylen över natten, men det gjorde inte vi idag och de blev lika bra ändå.

2. Fyll muffinsformar med smeten i upptill ca 3/4 och grädda muffinsen i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 10 -15 minuter (beroende på storleken på muffinsen). Låt svalna.

3. Frosting: Vispa ihop 200 g färskost, 2 dl vispgrädde, 50 g rumsvarmt smör, 1/2 dl florsocker, 1 msk vaniljsocker och rivet skal av 1/2 citron till en lätt och luftig smet. Färga ev frostingen med någon färg du gillar. Spritsa toppingen på muffinsen och garnera med blåbär. 

Lycka till!


/Clara




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar