söndag 8 juni 2014

Veranda med snickarglädjeHej!


Tänk vad glad man kan bli av en sån sak som snickarglädje på verandan. Ja, jag måste säga att jag är helt förälskad i vårt nya räcke som Viktor håller på att såga och snickra. Det känns som att äntligen blir entrén riktigt trevlig och välkomnande, det har liksom varit lite kalt och tråkigt innan (även om jag förstås har försökt pynta och fixa så mycket jag bara kunnat med blommor och möbler).

När vi flyttade in i huset i april 2011 var vi väldigt noga med att allt skulle vara färdigt invändigt, och det var det! Däremot har det varit och är ett stort projekt att få ordning på trädgård, altan, verandor, uppfart osv och det är sådant som vi har tagit efter hand helt enkelt. Det viktigaste att göra utvändigt första året var ju förstås att anlägga gräsmattan, och den är vi riktigt nöjda med nu. 
2012 byggdes sedan vår altan. 2013 byggde vi den lilla verandan och arbetet med att färdigställa den fortsätter i år. Och i år får alltså även den stora verandan sin efterlängtade snickarglädje.

Mönstret till räcket har vi sett i en bok. Viktor ritar sedan av det på skivor och sågar för fullt. Sen när allt är färdigsågat och har kommit på plats är det dags att måla. I år ska vi även måla räcket på altanen, så det finns lite målningsjobb att göra helt enkelt (semestern räddad =)).

Det var allt för denna gång. Och imorgon är det jobbardag igen. Helgen har förstås gått lika fort som vanligt och en massa skoj har vi hunnit med.
Nu tar vi nya tag inför kommande vecka och utmaningar!!

/Clara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar