måndag 2 juni 2014

Gammaldags känsla i köket


Hej!


Idag förstår ni temat här på bloggen...vårt kök från hundra (nästan) olika vinklar!
Som ni ser är basen här i köket vitt, vitt och vitt (min sambo har dock förbjudit mig att måla köksbordet vitt också)....än så länge är det alltså brunt =)!
Näda, jag tycker nog också att bordet bryter av rätt fint mot allt det vita! 

Runt köksbordet har vi en blandning av stolar, jag tycker att det kan vara rätt fint. Är lite sugen på att måla någon av dem i någon trevlig pastellfärg, men vi får se hur de blir med det!!
Förutom köksstolarna, så har vi några fler platser att sitta på här i köket, nämligen den blå fåtöljen och så vår sittbänk vid fönstret förstås. 

Det är som sagt mycket vitt här inne, men jag tycker det är riktigt trevligt att exempelvis ha lite färg på kuddarna på sittbänken och på gardinerna. Just nu är det en salig blandning av blått, grönt och rosa här! Att kombinera kuddarnas färger med lite porslin som står framme på hyllor brukar bli bra! Just nu står det bland annat kaffekoppar i blått och rosa på konsolhyllan.

Det här med två lampor bredvid varandra förstår ni säkert att jag gillar. Dels har vi ju två lampor över köksbordet (från IKEA) och dels har vi två små hängande lampor i fattigmansilver över diskbänken (har tyvärr glömt i vilken nätbutik jag beställde dem, det var några år sedan).

Sigrids matstol har lite "gammaldags stil" och den är från Zara Home (den är dock fyra år gammal). Kan väl erkänna att det inte är den smidigaste modellen att torka av från matrester, men fin är den =)!

Vårt kök är ett IKEA-kök och modellen heter Lidingö. Vi har dock valt att bygga köket på ett sådant sätt att det ska se lite gammaldags och annorlunda ut. Dessutom har vi köpt exempelvis knoppar och blandare från andra ställen, just för att få en lite mer unik känsla.
Kaklet passar utmärkt i detta vita kök och det är riktigt lätt att hålla rent. Att kaklet är lite gråmelerat gör att det blir mer levande och man får en lantlig känsla. 

I vårt kök har vi även ett platsbyggt skafferi. Ett gammaldags skafferi som man kan "gå in i " var något som stod högt på önskelistan när vi skulle bygga vårt hus. Så efter lite fixande och trixande så fick vi till det där skafferiet som vi ville ha. Inuti skafferiet har vi en massa konsolhyllor som rymmer en hel del burkar, korgar och annat smått och gott. Dörren till skafferiet är faktiskt en garderobsdörr från IKEA. 
Mycket från det stora varuhuset här i vårt kök, men vi gillar det - särskilt när man kan få till sin egen touch på det!!

Om ni har några frågor eller funderingar om vårt kök är det bara att mejla mig (se mejladress till höger) eller skriva i kommentarsfältet.

/Clara

2 kommentarer:

  1. Et nydelig kjøkken dere har. Du er flink til å innrede i en koselig landlig stil. Vi har akkurat bygget hus, og jeg vinglet mellom den stilen du har og en litt mer moderne. Jeg landet på det moderne, men skal nok prøve å kombinere det med litt interiør som gjør det koselig. og ja, helt ening, dere må ikke male bordet ;)

    SvaraRadera
  2. Hej jag undrar vad kaklet heter i erat kök, så himla fint :) varit på höganäs och letat men inte hittat :) vänliga hälsningar Ellinor

    SvaraRadera