onsdag 7 januari 2015

Vår nya lilla soffgrupp
Experimenterade med kameran lite och märkte att man kunde ta svartvita kort :). De andra svartvita bilderna jag har visat förut här på bloggen har jag ju redigerat i efterhand. Kul att lära sig något nytt;).


Hej!


Nu är jag på gång med vår nya soffgrupp i hallen på övervåningen.
Eftersom att jag gillar att möblera om så kände jag härom dagen att jag verkligen "var tvungen" att göra om någon stans. Alltså tvungen på ett bra sätt. Det var ju ingen som tvingade mig :) (ärligt talat så hade nog min kära sambo hellre sett att jag inte drog igång ett nytt projekt igen, men det är en annan sak). Jag har föreslagit en massa roliga saker som att tapetsera om eller möblera om lite mer drastiskt i form av att byta plats på vårt sovrum och tv-rummet uppe, men det har alltså inte "gått igenom" än. Så under tiden gör jag en lite mildare ommöblering. 

Det här rummet, hallen på övervåningen, har mest varit ett rum för "möbler vi inte vet var vi ska ha dem". Det har aldrig varit något riktigt mysigt och ombonat rum. Men nu ska det bli ändring på det.

Hallen är ju rätt färgglad som ni ser, vi har ju en röd tapet här (på en av väggarna i alla fall, resten är vita). Den här tapeten möts man även av i entréhallen på bottenvåningen och så följer den hela vägen upp i trappan. Tapeten är från Decor Maisons kollektion Modern Classics. 

Den rosa rokokosoffan vi köpte på auktion i höstas står nu här tillsammans med två rosa rokokostolar som jag har ärvt av farmor och farfar. Dessutom målade Vilhelm och jag  i går två av våra stolar svarta + två små bord. Ja, han klarar faktiskt av att vara med och måla. Vi var dessutom inomhus. Han är riktigt duktig faktiskt :)...ganska mycket färg på kläderna förstås, men annars bara på möblerna. 

Jag gillar verkligen att måla med svart nu. Jag använder en helmatt svart färg. Tycker resultatet blir kanon. Att blanda möbler som är vita, svarta och bruna känns som något jag är inne på. En egen stil helt enkelt!

Nu ska här till lite mer vackra saker i hallen, såsom tavlor, speglar, lampor och en massa annat smått och gott. Sedan har vi nog fått ordning på det här rummet också. 


/Clara


2 kommentarer:

  1. Superfint blir det!! Ses snart! Kramar,/m

    SvaraRadera
  2. Vilken mysig hörna ni skapat på övervåningen! Och vacker. Fina och charmiga möbler med karaktär passar bra in i ert fina hus och så kul med ting som andas historia - me like! Och tapeten, to die for!!!!

    Många kramar aka

    SvaraRadera