måndag 30 januari 2012

Anemoner...

Det är trevligt att alltid ha fräscha och fina blommor i vasen på matsalsbordet. Att unna sig en ny bukett när de förra har vissnat känns ju som lite vardagslyx tycker jag.
Just nu är det cerisa anemoner blandat med lite tallris som pryder bordet;Ni förstår kanske att matsalen är mitt favoritrum (ett av dem), eftersom att ni ganska ofta får se bilder härifrån;

Just nu håller jag på att planera för gardiner, bland annat till matsalen och till vårt sovrum. Det blir alltid lite mer ombonat med textilier. Jag har kännt att jag inte vill förhasta mig i att köpa gardiner, mattor etc fören jag vet och har kännt in hur jag vill ha det. Samtidigt kan man ju tänka att det är lätt att ändra om efterhand (det man köper nu behöver man ju inte ha i 100 år framöver), men jag vill ändå tänka igenom det hela noggrannt.


Bara en sådan sak att bestämma gardinstänger är svårt!! Vissa tycker nog att det låter knäppt, men jag vill verkligen att varje detalj ska vara genomtänkt och passa in...ja, sådan är jag=)!

Dessutom när man börjar räkna på de gardinstänger som behövs till alla dessa fönster så kommer man fram till att det blir vääldigt dyrt.

Som sagt, lite nya blommor känns alltid trevligt. Två av denna sort har fått ta plats i matsalsfönstrena. Krukan som blomman är planterad i har jag klätt med gammalt notpapper. Krukan är egentligen rosablommig, men det kändes som att det inte passade nu i vintertider, så därför kom jag på idén att klä den;Ljusstakar i fattigmansilver och silverbrickor kan man aldrig få för många av. De passar in var man än ställer dem;Nu var det visst en vecka sedan sist igen, tiden går ju så fort. Men att tiden går fort känns ändå positivt, det måste ju betyda att man trivs med allt och mår bra!..i alla fall i min värld.
Nu ska vi avnjuta varsen nybakad semla=)!

2 kommentarer:

 1. Hej hej!

  Oj vad många inlägg jag missat!
  NI har så fint så man tappar andan..;)
  Jag förstår att det där är ditt favoritrum. Det är så vackert med alla sina fönster. Ja gardiner är svårt då man har många fönster på rad och i hörn så där. Ska bli spännande att få se vad du hittar på sen. Jag har ju lite liknande i min hall. Har provat med fuskrullgardiner men blev inte riktigt nöjd....Just nu har jag inga alls....precis som du skriver kostar det ju en del så man vill ju inte gärna att det ska bli fel.
  Jag ska kika lite mer på ert kök....(för typ 84:e gången....)fniss...men det är ganska likt så som jag vill ha och så som rummet där vi ska ha vårt kök ser ut. Vad har ni för mått på rummet (köket) Varför jag frågar är för att jag har så himla svårt att tänka hur det verkligen kommer att bli hos oss. Vi måste ju riva ett par väggar först. Köket kommer då bli 5.5m X 5,1m....ca 28 kvadrat...det låter stort men känns inte så stort då man står där. Har tänkt ha en köks ö...men vet inte längre...det är ju ett fyrkantigt rum så det kanske är bättre att ha det som ni har...med ett stort bord i mitten. Upplever du att ert kök är "lättjobbat" Känns det som om spis, diskho, ugn, kyl o frys ligger tillräckligt nära varandra....mååånga frågor...men det är ju så mycket pengar inblandat så man vill ju inte att det ska bli fel.
  Ha en fin dag!
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 2. Hej
  Vet inte om du läst min fråga så jag frågar igen. Vad heter erat kakel? vill verkligen veta!
  Vi ska beställa kakel till vårat kök och jag har inte hittat ngt som jag riktigt gillar förrän jag såg erat.

  Mvh Anita

  SvaraRadera