tisdag 21 oktober 2014

Mossbollar


Hej!


Nu är det höst vid vår entré. Pumpor, ljung och mossbollar får agera höst här hemma.
Mossbollarna har min kusin gjort åt mig för några år sedan. Jag har sparat dem år för år och täckt dem med ny mossa varje höst. Jag gillar verkligen dessa mossbollar. De passar dessutom bra i de gamla mjölkkrukorna. 

Pumporna fixade vi med i helgen. En av dem skar vi ut till ett monster. Sedan tände vi ett ljus och satt i. Flera gånger på eftermiddagen och kvällen smög barnen ut och tittade hur fint det lös och att monstret verkligen såg otäckt ut =). 

Ni som har följt mig här ett tag nu vet ju att vi äntligen fick ordning på vår veranda i somras. Med att "få ordning" menar jag att räcket sågades och sattes på plats. Det är verkligen detta räcke jag har väntat på så att verandan skulle få ett mer "gammaldags" utseende. Jag vill även att i ska ha lite snickarglädje upptill vid stolparna...jag hoppas att det blir av framöver.
Själva verandan byggdes när vi byggde huset, men det är som sagt nu som den börjar få sitt rätta utseende. 
Det är tur att min sambo Viktor kan så mycket, bara han vill så brukar det bli riktigt bra. Som detta räcke till exempel, det har har ritat och sågat ut själv. 

Den här verandan är ju på baksidan av vårt hus, så den ser man alltså inte från vägen. Vi har med andra ord vår entré på baksidan. Det kan låta lite konstigt, men vi kände att vi hellre har matsal, vardagsrum och kök ut mot vägen och hagarna och den fina utsikten.

Idag är jag och Sigrid hemma. Hon är lite sjuk. Så här blir det en lugn dag idag.

/Clara


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar