onsdag 19 november 2014

Julen närmar sig...
Hej!


Snart, snart är det dags att hänga upp årets adventsstjärnor. Som jag har längtat. Alla ligger redo i klädkammaren.
Dessa bilder kommer från julen för två år sedan här hemma. Den stora stjärnan är en riktig favorit och den passar väldigt bra i våra stora fönster. Vet dock inte om jag ska ha den här nere i matsalen eller uppe i vårt sovrum (rummet över matsalen) i år.

När jag ser dessa bilder känner jag verkligen att det är fint med lite röda ljus till julen. Jag tror nog det får bli det i år med. Och en massa hyacinter, ljusslingor, granar, tallar och mossa förstås.

Sedan dessa julbilder togs har vi möblerat om här i matsalen. Bordet står nu mera på andra ledden och en liten soffgrupp har också fått flytta in här. 

De ljuvliga kulorna i fattigmanssilver är ju bara ett måste till julen. Jag är lika förväntansfullt varje år jag tar fram dem. Jag har lyckats köpa på mig rätt många genom åren. Men jag tänker att man aldrig kan få för många av dessa vackra ting. 

Jag är otroligt glad över vår matsalsgrupp i "bondrokoko". Den köpte vi på Blocket när vi höll på att bygga vårt hus, alltså innan vi ens hade flyttat in. Som tur var kunde vi förvara den i min farfars hus tills det var dags för oss att flytta in. 

Hur går det annars för er med julklappar och så?
Jag älskar ju att planera, strukturera och vara ute i god tid, så vi är på rätt god väg vad gäller julklappsinköpen tycker jag. 
Det enda är att jag skulle vilja ha dubbelt så mycket tid i december. Man vill ju göra så himla mycket då... Baka ostkaka, godis, bröd och pepparkakor, göra egna julkort, köpa och slå in julklappar, ha adventsmys med familjen, luciafirande med barnen, pysselkvällar, glöggmys.....
Och samtidigt ska man njuta av julen...puuhh!
Men jag gillar att det är mycket jag vill göra. Och jag hinner helt enkelt det jag hinner och gör det jag känner för!

Förresten, om ni undrar om den nya möbeln jag köpte på nätauktion i helgen, så har jag inte hämtat den än. Bilder kommer så snart som möjligt =).

Ha det så bra! Vi ses snart igen!

/Clara6 kommentarer:

 1. Hej Clara!

  Å så julfint! Nu längtar man verkligen!
  Precis son du vill jag ju hinna så mycket nu tiden innan jul, allt pyssel, bak och mys. Förra året kände jag mig nästan lite stressad över alkt jag skulle göra men så är det inte i år. Nu känner jag som du, jag hinner det jag hinner:)

  Ha det fint!

  Kram Sofi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du!
   Ja, den känslan är skönast att ha, man hinner det man hinner.
   Trevlig helg!
   Kram Clara

   Radera
 2. Ja, nu är jag riktigt nyfiken!!! Tror nog att du hinner en hel del. Passa på att njuta varje dag. Har själv börjat spela julmusik nu. Gäller att komma i stämning. Kramar/m

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det där med julmusik brukar ge den rätta stämningen. Jag har inte börjat än, men det får bli vilken dag som. Vi får titta förbi någon dag på lite mysfika :).
   Kram Clara

   Radera
 3. Din stora Adventsstjärnanär verkligen en dröm.
  Jag har här i Tyskland inte ser så stora stjärnan.
  Jag ser fram emot din nästa bilder.
  Ha det fint
  Hjärtliga hälsningar från Tyskland
  Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Kerstin:). Så snart jag har hängt upp den kommer fler bilder.
   Trevlig helg önskar jag dig.
   Kram Clara

   Radera